Amandelcake met blauwe bessen

Bezegaard O'Bio zelfpluktuin blauwe bes

Evelyn Rogge bezorgde ons een nieuw recept, waarvoor dank! Bezoek zeker ’s haar mooie en insirerende foodblog: The Lazy Bakery. Evelyn schrijft: “De zomervakantie is pas echt gestart als we kunnen langsgaan in de O’bio zelfpluktuin voor de eerste bessenoogst.  De blauwe bessen zijn mijn favoriet, zowel als gezonde snack als in een lekkere cake!”

 

Nodig:

– 140 g boter op kamertemperatuur
– 140 g suiker
– 2 eieren
– 140 g zelfrijzende bloem
– 100 g amandelpoeder
– 1 theelepel vanille-essence
– 200 g blauwe bessen
– boter om de bakvorm in te vetten + een restje bloem
– amandelschilfers

Werkwijze:
– Verwarm de oven voor op 175°.
– Klop de boter met de suiker samen.
– Voeg de eieren één voor één toe.
– Zeef de bloem bij het beslag en meng kort.
– Voeg als laatste het amandelpoeder en de vanille-essence toe.
– Vet een bakvorm met een diameter van 20 cm in met boter.  Bestrooi hem daarna met een laagje bloem.
– Doe de helft van het deeg in de vorm en strijk vlak.
– Spoel de blauwe bessen kort onder stromend koud water en laat ze uitlekken.  Haal ze daarna door wat bloem zodat ze een “jasje” krijgen.
– Verdeel de blauwe bessen gelijkmatig over de deeglaag.
– Doe het tweede deel van het deeg over de bessen en strijk vlak.
– Bestrooi de cake met een handvol amandelschilfers.
– Bak de cake 50 minuten op 175°.  Controleer of de cake gaar is door met prikker in het midden van de cake te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt is de cake gaar.
– Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten voor je hem ontvormt en op een rooster laat afkoelen.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Get Adobe Flash player