Blauwe bessen clafoutis

Blauwe bessenclafoutis

We kregen ook dit zeer lekkere blauwe bessen recept binnen van Trees.

Blauwe bessen clafoutis

blauwe bessenclafoutis O'Bio zelfpluktuin

 

Ingrediënten

650 à 700 gram blauwe bessen

2 dl volle melk

200 gram mascarpone

4 eieren

120 gram suiker*

120 gram tarwebloem

Wat boter om taartvorm mee in te vetten

* In plaats van suiker kan ook agavestroop gebruikt worden als gezonder alternatief.

Blauwe bessenclafoutis
Werkwijze

Laat 2 liter volle melk opkoken met daarin 200 gram mascarpone. Voeg vanille toe (vanillestokjes of vanillesuiker).

Klop 4 eieren op met 120 gram suiker gedurende 2 minuten.

Meng dit het opgeklopte mengsel met het melk-mascarpone-mengsel.

Voeg er nu 120 gram tarwebloem aan toe, en meng opnieuw goed.

Neem een ruime taartvorm en vet deze in met boter.

Verdeel 650 à 700 gram blauwe bessen over de bodem van de taartvorm

Giet het mengsel over de blauwe bessen.

Laat 30 à 45 minuten bakken in een oven van 195°C. Tip: plaats 2 potjes met water in de oven.

Na afkoelen kan je al dan niet afstrooien met poedersuiker, maar dat is geen must.

Blauwe bessenclafoutis O'Bio
Ook lekker met wat woudvruchten- of vanilleijs. Of een sorbet van meloenpeer.

Blauwe bessenclafoutis met O'Bio woudvruchtenijs

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Get Adobe Flash player