Blauwe bessen likeur van Chocolates By Me

blauwe bessen in bokaal

Een receptje voor de geduldige mens onder ons… (door Chocolates By Me)

 

Biologische Blauwe bosbessen likeur

blauwe bes O'Bio

800 gram blauwe bosbessen (zelfpluktuin o’bio of de biologische van de delhaize supermarkt)
320 gram fijne suiker
500 gram vodka
100 gram pure alcohol van 96% (te koop bij horeca totaal of colruyt)
4 theelepels glycerine (te koop bij de apotheek)

Bereidingswijze:
Pluk eerst uw heerlijke blauwe bosbessen in 1 van de zelfpluktuinen van o’bio. 🙂
Steriliseer dan uw weckpot. Was uw bosbessen en doe deze in de weckpot. Voeg de suiker, vodka en alcohol toe en sluit de pot af.
Schud dagelijks tot de suiker is opgelost.
Nu is het wachten geblazen..
Minimaal 2 maand (max 4 maand) in een donkere ruimte.

Dan de blauwe bosbessen eruit zeven deze zullen hard geworden zijn. U kunt deze bosbessen nog gebruiken in een heerlijke zelfgemaakte bosbessen cake! Voeg dan de glycerine toe en bottel de likeur. Nog een maandje laten rusten en proeven maar!
De glycerine zorgt ervoor dat de likeur iets dikker wordt. Puur is zalig maar dit drankje is ook lekker met bubbels. Hiervoor doet u 40ml zelfgemaakte bosbessen likeur in een champagne glas en voegt u 100ml zoete cava toe.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Get Adobe Flash player