Blauwe-bessenkruimeltaart

Kruimeltaart met blauwe bessen

Evelyne van the LazyBakery blijft ons trakteren op haar voortreffelijke bakkunsten

Blauwe-bessenkruimeltaart

Blauwe bessen zijn in Europa aan hun opmars bezig en dat kan ik alleen maar toejuichen.  Deze gezonde bes is in Noord-Amerika een van de populairste fruitsoorten, daarom zijn de meeste recepten die je op internet terugvindt met Amerikaanse maten (cups, ounces en tablespoons) en vaak met ingrediënten die je niet standaard in Belgische supermarkten terugvindt.  Maar ik zou geen creatieve bakker zijn als ik hier geen mouw aan probeerde te passen…

blauwe bessenkruimeltaart

 

Nodig:

– 20 cl zure room
– 100 g suiker
– snuifje zout
– 1 ei
– 2 el bloem
– 2 tl vanille-extract
– 250 g blauwe bessen
– 1 kant-en-klaar vel kruimeldeeg

Nodig voor de kruimellaag:

– 75 g bruine suiker
– 60 g bloem
– 50 g roomboter op kamertemperatuur
– 60 g gemalen amandelen

Werkwijze:

– Verwarm de oven voor op 200°.
– Rol het vel kruimeldeeg open in een taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
– Meng de room met de suiker, het ei, de bloem, het vanille-extract en het snuifje zout.
– Roer er de blauwe bessen voorzichtig onder.
– Giet de bessenmengsel in het deeg.
– Bak de taart 25 minuten op 200°.

Maak ondertussen de kruimellaag.

 

– Meng de bruine suiker met de bloem.
– Kneed de boter onder de suiker en de bloem tot het eruitziet als nat zand.
– Meng de gemalen amandelen eronder.
– Verspreid dit kruimellaagje over de 25 minuten gebakken taart.
– Verlaag de oventemperatuur naar 175° en laat de taart nog 15 minuten bakken.
– Laat de taart 15 minuten in de vorm afkoelen voor je ze ontvormt en op een rooster laat afkoelen.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Get Adobe Flash player