Cava? Ça va. Mousserende wijn van witte bes? Ça va mieux.

Mousserende wijnen

Ze zijn uniek, bereid volgens de Méthode Traditionelle maar vooral zeer lekker! Een revelatie is alvast de mousserende wijn van goudgeel gerijpte witte bessen. Fris gekoeld een ideale terrasdrank waar terecht mee getoost kan worden. Op de warmste tweede augustus ooit, de zevenendertigste B-day, of op het geluk dat er in Vlaanderen nog goeie wijn gemaakt kan worden van fruit die op onze eigen terroir groeit. Geen druiven ditmaal, maar witte ‘jenevers’. Witte trosbessen, die een bijzonder fijn evenwicht hebben tussen zoet en zuur, tussen vruchtensuikers en zuren, een perfecte basis voor een kwaliteitsproduct.

Een vinificatieproces dat volgens de Méthode traditionelle gebeurd is, waarbij op de fles een tweede gisting heeft plaatsgevonden om zo op natuurlijke wijze natuurlijk koolzuurgas te vormen. Geheel volgens de voorschriften werd de wijn tijdens deze hergisting (prise de mousse) koel bewaard, met de flessenhals naar beneden, en volgens een vast stramien regelmatig een kwartslag gedraaid, waardoor het bezinksel kan uitzakken in de halsopening.  Een ritueel dat bezegeld wordt met het bevriezen van de hals, waardoor bij het kortstondig openen de bevroren prop door de druk van het gevormde koolzuurgas uit de fles kan schieten.

Samen met deze unieke witte bessen-schuimwijn, presenteren we ook graag het frêle zusje: een mousserende wijn van framboos. Deze tere vrucht die we telen in de natuurlijke heimat van deze vruchten, op de velden tussen de bossen van Bulskampveld, is door velen geliefd als dé aromatische vrucht. Hoog tijd om haar op deze nieuwe wijze te leren kennen. En uiteraard met evenveel zorg en volgens dezelfde traditionele wijze bereid.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.