Fotogenieke delicatesse

Japanse Wijnbes Zelfpluk O'Bio

De zomerframbozen zijn bijna volledig afgeplukt. En de herfstframbozen (de rode althans) bginnen nog maar pas te rijpen.

Een ideale gelegenheid om een fantatische vrucht te leren kennen: de Japanse Wijnbes, een type wilde framboos afkomstig uit Japan, China en Korea. De vruchtjes zijn niet zo groot maar zijn biezonder geraffineerd van smaak. Volgens veel mensen zelfs beter dan de rode framboos. Maar goed, dat zal persoonlijk zijn. Het plukken is alvast een belevenis. Het proeven evengoed. Een echte delicatesse.

Bovendien is de vrucht niet weinig fotogeniek, doordat de blinkend rode vruchtjes ingebed liggen in een cocon van behaarde bloempluimpjes. Met druppeltjes aan de top van de haartjes doet het schouwspel denken aan dat van zonnedauw. Japanse Wijnbessen zijn zeer lekkers vers, uit het vuistje, in de yoghurtjapanse_wijnes_695_467_000_0517, in de jam, maar ook om op te liggen op jenever.

Japanse Wijnbes Zelfpluk O'Bio

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Get Adobe Flash player