Muffins met blauwe bessen

Muffins van blauwe bessen

Van Evelyne Rogge kregen we dit recept binnen!

Blauwe-bessenmuffins met O’Bio blauwe bessen

Nodig voor 12 muffins:
– 300 g zelfrijzende bloem
– 130 g suiker
– 1 eetlepel vanillesuiker
– 160 ml melk
– 125 g gesmolten boter
– 1 ei
– 1 cup blauwe bessen
Werkwijze:
– Zeef de bloem in een ruime kom. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Maak een kuiltje in het mengsel.
– Meng de melk, boter en het losgeklopte ei. Voeg toe aan de bloem en meng kort tot de ingrediënten vermengd zijn.
– Haal de blauwe bessen door een restje bloem zodat ze een bloemjasje hebben. Spatel ze voorzichtig door het deeg.
– Vul een muffinvorm met cupcakepapiertjes en schep de vormpjes tot 2/3 vol.
– Bak de muffins 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot ze gaar zijn.
Smakelijk!

2 Comments

  1. Ann 15 september 2013 Reply

    Weet er iemand een receptje met volkorenbloem en appeldiksap voor Blueberry muffins?!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Get Adobe Flash player