Bio mijn natuur!

O’Bio startte in 1983 met de teelt van biologische blauwe bessen en is wellicht de oudste zelfpluktuin van het land (Bezegaard). In de zelfpluktuin Baliekouter wordt dan weer een breed assortiment houtig kleinfruit in diverse variëteiten aangeboden. Tot het assortiment behoren: blauwe bes, framboos, braambes, zwarte framboos, Japanse wijnbes, stekelbes, rode trosbes, witte trosbes, zwarte trosbes, … Wij zijn bio gecertifieerd, wat betekend dat al ons fruit en afgeleide producten 100% gegarandeerd bio is. We voldoen aan alle wettelijke normen voor bio. Een onafhankelijke controleorganisatie zorgt voor de controle. Meer nog, al onze producten zijn van plantaardige afkomst, op geen enkel moment worden er grondstoffen van dierlijke oorsprong gebruikt.

https://biomijnnatuur.be/biopunten/obio-bezegaard

https://www.bioforum.be/biobedrijvengids/obio-bezegaard

5 redenen om bio te kiezen

Lekker puur

Groenten uit volle grond, dieren die vrij naar buiten kunnen, brood dat de tijd krijgt om te rijzen. Biologische producten zijn puur en vol van smaak. Ze bekoren door hun kwaliteit en authenticiteit. Dat proef je!

Gezond genieten

Biologische producten zijn de vrucht van een zorgvuldig proces dat start bij een vruchtbare bodem of een gezond dier. Bij de verwerking van biovoeding zijn enkel een beperkt aantal additieven en toepassingen toegelaten. Zo leidt bio tot producten met een zuivere samenstelling en hoge voedingswaarde.

Goed voor het milieu

Met vruchtwisseling, natuurlijke bemesting en biologische bestrijding zorgt de bioboer voor een veerkrachtig ecosysteem dat ons allemaal ten goede komt: proper grondwater, bescherming tegen overstroming, tegengaan van klimaatverandering, natuurlijke beheersing van plagen… Bio gebruikt geen kunstmest, geen gewasbescherming van chemisch-synthetische oorsprong en geen ggo’s.

Vriendelijk voor dieren

Biologische dieren eten voedzaam biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien in een ruime zonverlichte stal waar ze vrij naar buiten kunnen. Een biologische veeteler kiest zijn rassen zorgvuldig om het gebruik van geneesmiddelen maximaal te beperken. De dieren – en consumenten – varen er wel bij.

100% toekomst

Een agro-ecologische aanpak biedt ons de beste garantie om de wereld te voeden, zonder de draagkracht van de aarde te overschrijden. Wie bio kiest, streeft naar een toekomst met tevreden boeren, rijke oogsten en gezonde mensen. Vandaag en morgen, voor iedereen.