Blauwe bessenclafoutis

Iedereen slaat aan het bakken tijdens de zomer met onze verse bessen. Zo krijgen we elk jaar opnieuwe heerlijke receptjes binnen van onze pluktuin bezoekers. Deze keer kregen we dit heerlijke receptje binnen van Trees

Blauwe bessen clafoutis

blauwe bessenclafoutis O'Bio zelfpluktuin

 

Ingrediënten

650 à 700 gram blauwe bessen

2 dl volle melk

200 gram mascarpone

4 eieren

120 gram suiker*

120 gram tarwebloem

Wat boter om taartvorm mee in te vetten

* In plaats van suiker kan ook agavestroop gebruikt worden als gezonder alternatief.

Blauwe bessenclafoutis
Werkwijze

Laat 2 liter volle melk opkoken met daarin 200 gram mascarpone. Voeg vanille toe (vanillestokjes of vanillesuiker).

Klop 4 eieren op met 120 gram suiker gedurende 2 minuten.

Meng dit het opgeklopte mengsel met het melk-mascarpone-mengsel.

Voeg er nu 120 gram tarwebloem aan toe, en meng opnieuw goed.

Neem een ruime taartvorm en vet deze in met boter.

Verdeel 650 à 700 gram blauwe bessen over de bodem van de taartvorm

Giet het mengsel over de blauwe bessen.

Laat 30 à 45 minuten bakken in een oven van 195°C. Tip: plaats 2 potjes met water in de oven.

Na afkoelen kan je al dan niet afstrooien met poedersuiker, maar dat is geen must.

Blauwe bessenclafoutis O'Bio
Ook lekker met wat woudvruchten- of vanilleijs. Of een sorbet van meloenpeer.

Blauwe bessenclafoutis met O'Bio woudvruchtenijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.