Blauwe bessen cupcake O'Bio

Cupcakes met blauwe bessen

Deze heerlijke cupcakes met blauwe bessen kan je gemakkelijk zelf maken. Een ideale manier om je zelfgeplukte blauwe bessen te verwerken. Past perfect bij een heerlijk tasje thee of koffie.

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr fijne suiker of 50 gr agave
  • 3 eieren
  • 100 gr zachte boter
  • 50 gr zure room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 gr verse blauwe bessen
  • Snuifje zout
  • Eetbare viooltjes
  • 250 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker

 

Bereiding        

Verwarm de oven 10 minuten voor op 135°C.  Zeef de bloem boven een ruime kom en voeg de agave, vanillesuiker, een snuifje zout en de zachte boter toe.  Mix tot het geheel de structuur heeft van grof zand.  Breek dan een voor een de eieren in de kom en mix telkens goed tot ze opgenomen is.  Vet de bakvormpjes in met wat boter en bestuif met wat bloem.  Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.  Leg telkens een vijftal blauwe bessen op het beslag en duw ze zachtjes tot ongeveer in de helft van het beslag.  Bak in ongeveer 25 minuten gaar.

Klop de mascarpone luchtig en spatel er voorzichtig de poedersuiker onder.

Spuit een toef op elke cupcake en decoreer met eetbare viooltjes.

Smakelijk!

Blauwe bessen cupcake O'Bio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.