Zonder biet- of rietsuiker

Wij verwerken zonder bietsuiker en zonder rietsuiker. Onze biologische, niet-geraffineerde agavestroop is rijk aan natuurlijke vruchtensuikers. Met fruit vormt dit de ideale combinatie om de smaakvolste producten te creëren. We gebruiken er minder van, omdat deze molecule op zich de zoetste is die je in de natuur terug kunt vinden

Meer over agave >

Lage Glycemische index

De glycemische index is is een waarde die ons leert of koolhydraten hun glucose snel, dan wel traag afgeven in de bloedbaan. Biologische, niet-geraffineerde agavestroop heeft een lage GI. Vooral voor mensen met diabetes is dat een belangrijke graadmeter. Maar ook andere consumenten hebben baat bij voedingsgewoontes waarbij de glycemische index laag is.

Meer over GI >

blauwe_bes_segment

30 % minder calorieën

Hohhh, we krijgen er voldoende binnen in onze Westerse voeding: aan calorieën geen gebrek. Dankzij agave waarvan de fructosemolecule van nature een zoetkracht heeft die 30 % hoger ligt dan sucrose of glucose, kunnen we met minder toch even goed zoeten. En dan nog gebruiken we er in verhouding minder van dan wat gebruikelijk is bij een klassieke jam. En maken we graag plaats voor zoveel mogelijk fruit.

Ons assortiment >

Biologisch

Dat spreekt voor zich. Lekker moet namelijk ook gezond zijn. Op ons fruit komen geen chemisch-synthetische pesticiden voor. De cellen van de vruchten zijn niet opgebouwd op basis van scheikundige meststoffen. De plantenwortels groeien niet in een bodem die met herbiciden onkruidvrij wordt gehouden. En ook andere planten en dieren vinden een stekje bij ons.

Meer over biolandbouw >

Blauwe_Bes_Segm_2l_06

Het beste fruit

Sommige variëteiten zijn het best om vers gegeten te worden, andere vinden hun summum dan weer wanneer ze verwerkt te worden. Frambozen zijn niet zomaar frambozen, blauwe bessen niet zomaar blauwe bessen. Wij kiezen uit meer dan 200 van onze variëteiten om alleen de beste ervan te verwerken in onze producten.

Ons assortiment >

Rijp fruit

Als telers weten we het. Fruit is niet allemaal tegelijk rijp. En fruit in drie, vier, vijf keer plukken is heel wat meer werk dan er ons in één of twee keer van afmaken. Maar wat is de betekenis nog van smaakvol als we zelfs zo een edel iets als fruit niet tot volledig rijpheid laten komen? Mensen die zelf komen plukken, zeggen soms: mmm, ik wist niet dat fruit zo lekker kan zijn. Dat komt omdat zij voor het eerst echt rijp fruit kunnen eten. Dat niet vertransporteerd en bewaard moet worden. Dat fruit, lekker rijp fruit is ook de basis voor onze verwerking.

Meer >

Blauwe_Bes_Segm_2l_15

Geen scheikundige additieven

Artificiële smaakstoffen, kunstmatige kleurstoffen, industriële antischuimmiddelen en klaringsmiddelen, … die zijn niet aan ons besteed. Waarom? Hohhh, omdat we menen dat wij als mens daar geen nood aan hebben. Wij doen het zonder. Vertrekken van goed en gezond fruit is ons motto. En als het licht van de zon voor wat verkleuring zorgt, dan is dat omdat dit zo in de natuur geprogrammeerd is.

Meer over additieven >

Van vers geperst sap

In de sappenindustrie is het een standaard praktijk om sappen te concentreren. Een proces waarbij door verhitting fruitsappen tot 5 keer geconcentreerd worden. Van 5 liter sap hou je dan nog 1 liter over. Nadien wordt er opnieuw 4 keer zoveel water toegevoegd. Logisch dat bij zo een intensieve behandeling smaak en voedingsstoffen aangetast worden. Wij werken quasi uitsluitend met sap dat niet van concentraat afkomstig is. Trouwens, onze eigen vruchten worden direct verwerkt na het persen. Ook voor onze geleien! En daarin zijn we uniek.

Ontdek onze geleien >

Blauwe_Bes_Segm_2l_12

Geen industriële purees

De laagste kwaliteit fruit, heel dikwijls fruit dat zelfs niet volledig rijp is, vormt de basis voor goedkope purees. Daarbij worden schil en pitten en steeltjes in één werkgang verwijderd. Jammer genoeg heeft dit fruit heel dikwijls weinig smaak. Pureren kan zinvol zijn. Als je bijvoorbeeld iets minder frambozenpitjes wil. Maar als we het doen, dan doen we het liever zelf. Steeds vertrekkend van volle vruchten. Maar als de receptuur het toelaat, werken we nog het liefst met de volle vruchten zelf. Vind ze terug in onze confituren: de bosbessen, aardbeien en krieken, de noem-maar-op-volle-vruchten!

Meer >

Blauwe_Bes_Segm_2l_20

Geen geamideerde pectines

Pectine is een fantastisch natuurlijk iets. Gewonnen uit citrusvruchten of appelen helpt dit ons om confituren en geleien met een minimale kooktijd mooi gegeleerd te krijgen. Alleen amideert de industrie deze pectines opdat ze makkelijker tot een perfect resultaat zouden leiden. Bij dat amideren wordt ammoniak gebruikt. Daar houden wij niet van. Dus gebruiken wij klassieke niet-geamideerde pectines. Wat het moeilijker maakt, dat klopt. Wat het resultaat minder eenvormig maakt. Dat klopt. Maar wat een stuk natuurlijker en gezonder is

Ons assortiment >

Het verschil

Zonder biet- of rietsuiker
Biologisch
Lage glycemische index
30% minder calorieënt
Fruit van de teler
Artisanale verwerking
Geen geamideerde pectines
Geen industriële purees
Van vers geperst sap
Geen scheikundige additieven
Bijdrage tot bio-diversiteit
Bijdrage tot lokale productie