logo o'bio

OVER ONS

Al meer dan 30 jaar zetten we ons dagelijks in om biologische bessen te telen en te promoten in België. We zijn hiermee gestart op onze plantage 'de Bezegaard'. Zo'n tiental jaar geleden hebben we de grote sprong gewaagd en zijn we een nieuwe aanplant gestart aan de Baliekouter, op de grens tussen Wielsbeke en Wakken. Naast onze grote plantage, is dit ook de locatie van de zelfpluktuin en onze winkel. Ook al onze producten worden hier ontwikkeld en gemaakt, allemaal volgens onze filosofie.

 

BIOLANDBOUW

Dat spreekt voor zich. Lekker moet namelijk ook gezond zijn. Op ons fruit komen geen chemisch-synthetische pesticiden voor. De cellen van de vruchten zijn niet opgebouwd op basis van scheikundige meststoffen. De plantenwortels groeien niet in een bodem die met herbiciden onkruidvrij wordt gehouden. En ook andere planten en dieren vinden een stekje bij ons.

bloeiende blauwe bes
Nog niet rijpe blauwe bessen

HET BESTE FRUIT

Sommige variëteiten zijn het best om vers gegeten te worden, andere vinden hun summum dan weer wanneer ze verwerkt te worden. Frambozen zijn niet zomaar frambozen, blauwe bessen niet zomaar blauwe bessen. Wij kiezen uit meer dan 200 van onze variëteiten om alleen de beste ervan te verwerken in onze producten.

 

100% NATUURLIJK

Artificiële smaakstoffen, kunstmatige kleurstoffen, industriële antischuimmiddelen en klaringsmiddelen, ... die zijn niet aan ons besteed. Waarom? Hohhh, omdat we menen dat wij als mens daar geen nood aan hebben. Wij doen het zonder. Vertrekken van goed en gezond fruit is ons motto. En als het licht van de zon voor wat verkleuring zorgt, dan is dat omdat dit zo in de natuur geprogrammeer

O'Bio Biologisch oersap van blawe bessen
Veld agave

Zonder biet- of rietsuiker

Wij verwerken zonder bietsuiker en zonder rietsuiker. Onze biologische, niet-geraffineerde agavestroop is rijk aan natuurlijke vruchtensuikers. Met fruit vormt dit de ideale combinatie om de smaakvolste producten te creëren. We gebruiken er minder van, omdat deze molecule op zich de zoetste is die je in de natuur terug kunt vinden.

 

ZELFPLUK

We willen overheerlijk en vers fruit zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarom stellen we elk jaar onze zelfpluktuin open voor het grote publiek. Iedereen, jong en oud, is hier dan welkom om zelf bessen te komen plukken.

zelfplukken van blauwe bessen op de Bezegaard

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Kom als eerste alle nieuwtjes van het veld te weten