Bezegaard gelei

Gelei wordt gemaakt van sap. Althans bij de Bezegaard geleien, waar we steeds vertrekken van vers geperst sap uit volle vruchten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk is de basis van vele geleien een concentraat waaraan nadien 5 tot 6 keer de hoeveelheid water wordt toegevoegd.

Een ‘specialeke’ in ons assortiment, is onze vlierbloesmegelei. Deze is niet is dus niet gemaakt van de bessen, maar van de bloesems van de vlierstruik. Deze worden op een vorege zonnige ochtend met schaartjes geknipt en vormen de basis van een heerlijk bloemenextract dat aan de gelei zijn unieke smaak en aroma geeft.

Onze gelei wordt met de grootste zorg gemaakt

  • 30% minder calorieën dan een vergelijkbare gelei, gezoet met suiker. Dit komt door het gebruik van agavesiroop.
  • op basis van puur sap, zonder concentraten.
  • geen biet- of rietsuiker toegevoegd
  • geen synthetische of kunstmatige zoetstoffen
  • geen gamideerde pectines (is met ammoniak bewerkt)

Ons assortiment bestaat uit de volgende smaken

  • braam
  • framboos
  • kweepeer
  • rode bes
  • vlierbloesem
  • appel-kaneel
  • zwarte bes