Mascarponetaart met bessen

Mascarponetaart met bessen

Een zomers dessert mag op een zwoele zondagmiddag zeker niet ontbreken. Deze mascarponetaart met bessen is zeer eenvoudig te maken, met slechts enkele ingrediënten. Bovendien kan je ze bedekken met een eindeloze variatie aan bessen, al dan zelfgeplukt in onze pluktuin nabij het natuurdomein de Baliekouter.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 30 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 vanillestokje (optioneel)
  • 300 g mascarpone
  • +/- 500 g gemengde bessen

Bereiding mascarponetaart met bessen

  1. Verwarm de oven voor op 180° C
  2. Leg het bladerdeeg in de taartvorm, prik er enkele gaatjes in
  3. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en strooi de gewone suiker over de bodem
  4. Bak 20 min in de oven
  5. Meng intussen de mascarpone met de vanillesuiker en het merg van het vanillestokje, als je dit gebruikt
  6. Wanneer de taartbodem goed is afgekoeld, vul dan met de mascarpone
  7. Bestrooi met de gemengde bessen

Deze mascarponetaart is bij ons alvast een favoriet, hopelijk bij jullie binnenkort ook. In de versie op de foto hebben we een mix van blauwe bessen, rode bessen, witte bessen en Japanse wijnbessen gebruikt. Ook heerlijk met frambozen of stekelbessen, die rond eind juni begin juli rijp zijn. Met één basisrecept kan je dus zelf eindeloos variëren. Zelf een heerlijk recept? Aarzel dan zeker niet om het met ons te delen!

Je kan elke zomer bij ons langskomen om zelf je eigen bessen te plukken, en dit zonder abonnement of reservering.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.