Blauwe bessen cupcakes

Blauwe bessen cupcakes

  • Post Author:
  • Post Category:Recepten

Deze cupcakes zien er heel zomers uit, met de eetbare viooltjes op de top. Deze bloemen maken het geheel echt af als een mooi schilderijtje. Natuurlijk kan je deze achterwege laten, en zelf je cupcakes afwerken op een creatieve manier. Bovendien kan je hierin agavesiroop van O’bio-Bezegaard gebruiken. Omdat het vloeibaar is, moeten dan het totale gewicht iets verminderd worden, om de juiste consistentie van het deeg te kunnen behouden.

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 100 g fijne suiker of 50 gr agave
  • 3 eieren
  • 100 g zachte boter
  • 50 g zure room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 g verse blauwe bessen
  • Snuifje zout
  • Eetbare viooltjes
  • 250 g mascarpone
  • 50 g poedersuiker

Werkwijze

Verwarm de oven 10 minuten voor op 135°C.  Zeef de bloem boven een ruime kom en voeg de agave, vanillesuiker, een snuifje zout en de zachte boter toe.  Mix tot het geheel de structuur heeft van grof zand.  Breek dan een voor een de eieren in de kom en mix telkens goed tot ze opgenomen is.  Vet de bakvormpjes in met wat boter en bestuif met wat bloem.  Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.  Leg telkens een vijftal blauwe bessen op het beslag en duw ze zachtjes tot ongeveer in de helft van het beslag.  Bak in ongeveer 25 minuten gaar.

Klop de mascarpone luchtig en spatel er voorzichtig de poedersuiker onder.  Spuit een toef op elke cupcake en decoreer met eetbare viooltjes.

Smakelijk!