Je bekijkt nu 5 recepten met blauwe bessen

5 recepten met blauwe bessen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recepten

Met deze warme dagen in mei, lijkt het wel duidelijk dat de zomer elke dag een stapje dichter komt. Op dit moment zijn onze struiken zo goed als uitgebloeid en zien we de eerste bolletjes verschijnen. Binnenkort kunnen we dus opnieuw blauwe bessen van Belgische bodem eten. We verwachten dat de eerste bessen rijp zullen zijn begin juli. We kijken er al naar uit, daarom zetten we al 5 heerlijke recepten met blauwe bessen op een rij

Wil je er opnieuw zelf komen plukken deze zomer? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief hier. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit onze pluktuin.

Bruschetta met geitenkaas, blauwe bes & rode biet

Blauwe bessen kan je in allerlei gerechten gebruiken, niet enkel in een dessert. Dit hapje met blauwe bessen, rode biet en geitenkaas van Laura’s bakery ziet er alvast het perfecte apero hapje uit voor een zwoele zomeravond.

bruschetta rode biet geitenkaas blauwe bes
bron: Laura’s Bakery

Zalm met bosbessen

Bij Delhaize gebruiken ze de bosbessen in een sausje voor bij de zalm. Klinkt alvast heerlijk. Gezien de blauwe bessen licht worden opgekookt, kan je ook gemakkelijk diepvries blauwe bessen gebruiken. Zeker een receptje die wij graag willen uittesten deze zomer.

zalm met bosbessen
bron: Delhaize

Smeuïge cake van blauwe bes

Ook Pascale Naessens is al langer van de blauwe supervrucht. In haar boek ‘Puur Eten 2’ vind je deze cake terug van blauwe bes.

cake met blauwe bes
Bron: Pure Pascale

Milkshake met appel en blauwe bes

Een heerlijke, koele milkshake kan altijd smaken in de zomer, zowel als ontbijt of als tussendoortje. In dit recept wordt er yoghurt gebruikt in plaats van roomijs, waardoor het een extra frisse toets krijgt. We vinden vooral de tip héél leuk: mocht je nog restjes over hebben, kan je dit gemakkelijk invriezen, en dan krijgje heerlijke ijsyoghurt snoepjes.

bron: Lekker van bij ons

Taart met koekjeskorst en blauwe bessen curd

Afsluiten doen we met deze taart die er héérlijk uitziet van Elien’s Cuisine, precies rechtstreeks uit de patisserie winkel om de hoek. Bovendien klinkt het recept eenvoudig, dus dat mag je zeker niet afschrikken.

koekjestaart blauwe bes
bron: Elien’s Cuisine

Welk recept wil jij graag eens uitproberen?

Dit bericht heeft 2 reacties

Reacties zijn gesloten.