Zelfpluktuin

Onze zelfpluktuin is open tijdens de zomermaanden, van maandag tot zaterdag, doorlopend van 10u tot 18u. In onze zelfpluktuin kan je terecht voor heerlijke bessen, die bovendien biologisch geteeld worden. Het aanbod varieert van week tot week, en soms zelfs van dag tot dag. Sommige bessen zijn eenmaal vroeger plukrijp dan andere. Onze blauwe bessen zijn misschien die uitzondering. Eénmaal het seizoen gestart is, kan je ze de hele zomer lang plukken.

De beste manier om te weten wanneer welk fruit plukrijp is onze zelfpluktuin is door ons te volgen op Facebook.

Je kan beginnen plukken nadat je even bent langs geweest in onze hoevewinkel. Daar zal iemand je op weg helpen door je het nodige plukmateriaal te voorzien en uit te leggen waar er kan geplukt worden. Daarna ben je vrij om zo lang en zo veel te plukken als je wil.

Midden in de natuur

De deuren zijn bij ons open voor iedereen, jong en oud. Komen plukken is een ideale activiteit om te doen met (klein)kinderen. Ze vinden het leuk om zelf hun ‘eten’ te kunnen plukken en verschillende bessen te ontdekken in onze zelfpluktuin.

Onze zelfpluktuin is gelegen vlak naast provinciedomein De Baliekouter, volledig in het groen. De Baliekouter heeft verschillende ontspanningsroutes, om te fietsen, te wandelen en zelfs een ruiterroute. Je kan een uitstapje naar de zelfpluktuin van O’bio perfect combineren met een wandeling in en rond de Baliekouter.

OntspannenHeb je honger gekregen van het vele plukken? Of wil je graag even energie bijtanken? Dat kan gerust! We hebben heel wat picknick tafels ter beschikken. Hier kan je op het gemak geniet van je zelfgeplukte bessen, of een of een meegebrachte lunch eten. Heerlijk verfrissend in de zomer bij de lunch zijn onze vruchtensapjes of Tea&Fruit drankjes. Afsluiten kan dan perfect met een huisbereid roomijsje of sorbet. Elk jaar opnieuw maken we deze ijsjes op ambachtelijke wijze ter plaatse met vers geplukt fruit.