Kruis- of stekelbessentaart

naar een recept van Jeroen Meus – Dagelijkse Kost

Wat te doen met de heerlijk zoete zelfgeplukte stekelbessen? In de video hieronder kun je bekijken hoe je een heerlijke taart kunt maken met stekelbessen.  De confituur kun je zelf maken, maar kun je ook in onze hoevewinkel aankopen! 

Benodigdheden:

125 gr malse boter ðŸŒ¿ 90 gr bloemsuiker ðŸŒ¿ 1 ei ðŸŒ¿ 250gr patisseriebloem ðŸŒ¿ 30gr amandelpoeder ðŸŒ¿ zout ðŸŒ¿ 2 eierdooiers ðŸŒ¿ 50gr kristalsuiker ðŸŒ¿ 25gr vanillepudding ðŸŒ¿ 2.5dl melk ðŸŒ¿ enkele druppels amandelextract ðŸŒ¿ 500 gr verse stekelbessen (zelf te plukken bij O’Bio ðŸ˜‹) ðŸŒ¿ bloem om te bestuiven ðŸŒ¿ 2 eetlepels stekelbessenconfituur (van O’Bio natuurlijk ðŸ¤©) ðŸŒ¿

Werkwijze – zie filmpje hieronder👇

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kruisbessentaart

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.