In onze recepten reeks is het tijd om een aantal recepten met rode bes op een rijte te zetten. Rode bessen zijn voor vele mensen nostalgie. Wie had er vroeger geen struikje staan bij zijn grootouders? Ze groeien altijd in trossen, en worden ook zo verkocht net als de witte bessen. Wist je trouwens dat rode bessen gevoelig meer voedingsvezels bevatten dan ander fruit (bron)? Hierdoor zijn ze echte krachtbommetjes. Dus niet twijfelen, en deze bessen regelmatig op het menu zetten is de boodschap. Ze zijn lekker om zo op te eten, als je van een zuurtje houdt. Daarnaast zijn ze ook perfect om te gebruiken in tal van recepten, of waarom niet als topping op een heerlijke zomersalade?
Hazelnootcrumble van rode bes
Deze crumble ziet er alvast heel gemakkelijk uit om te maken. Bovendien past een bolletje O’bio vanilleroomijs er perfect bij, volgens ons 😉 .
Papillot van rood fruit
De combinatie van de zuurheid van de rode bes gaat heel goed samen met ander, zoeter rood fruit. Dit zomerse BBQ-dessertje is een heerlijke afsluiter voor een zwoele zomeravond.
Citroen-vanillemascarpone met rood fruit
Recepten met rood bes worden vaak aangevuld met andere bessen, zoals dit mascarponedessert met rode bes en framboos. Ze laten je bovendien ook veel vrijheid. Geen frambozen in huis? Geen probleem, vervang ze gewoon door een andere soort bessen. Zoals de Japanse wijnbes bijvoorbeeld.
Vegan tarte tatin met aardbei en rode bes
De tarte tatin met appels is de klassieke variant, die we allemaal wel kennen. Tijd om eens te inspireren met wat bessen erin. De ‘upsidedown’ taart van Marthe is bovendien ook vegan.
Rode bessen bars
Ons laatste recept met de rode bes is een Engelstalig recept, maar de ‘red currant’ bars van Heather zien er gewoon overheerlijk uit om niet in de reeks op te nemen. Ze verteld ook dat het recept perfect te maken is met witte bessen, maar dat de rode juist voor een mooi contrast zorgen.