In De Zondag verschijnt er elke week een receptje van één van de lezers. We hebben ons laten inspireren op een recept van enkele weken geleden, om dit recept met blauwe bessen te maken. Dit heerlijk, zomers dessert met blauwe bessen is gemakkelijk en snel om te maken, en ideaal om je zelfgeplukte blauwe bessen op een nieuwe manier te eten.
Ingrediënten voor zomers dessert met blauwe bessen voor 4 personen
- 6 spritskoekjes
- 250 gr mascarpone
- 200 g blauwe bes + enkele esta ter garnering
- 10 g bloemsuiker
- handvol pistachenoten
- Enkele blaadjes munt
De bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes
- Mis de blauwe bessen tot een gladde coulis.
Tip: zijn blauwe bessen niet meer in het seizoen? Gebruik dan onze huisgemaakte coulis in de plaats - Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de pas bereide blauwe bescoulis
- Vul 4 mooie glazen in laagjes
- Schep in elk glas een laagje koekjes, lepel de daarboven de mascarpone mousse.
- Herhaal tot alle glaasjes gevuld zijn
- Werk af met de pistache nootjes, enkele bessen en een een blaadje munt.
Meer inspiratie nodig voor zomerse recepten met blauwe bessen? Bekijk dan zeker ons blog met 5 blauwe bes recepten. We verzamelen er ook een hele hoop op onze Pinterest pagina.