24 uur achter de schermen van … O’Bio
Het team van O’Bio is druk in de weer. Snoeien op de plantage, administratie in orde brengen, héérlijk artisanale producten klaarmaken op de hoeve, de bloesemroute voorbereiden, de hoevewinkel restylen vóór de start van het zelfplukseizoen, … Neem je mee een duik in hun werkdag?
100% West-Vlaams – Heb je ons al gespot in de nieuwste promo clip van 100% West-Vlaams
100% West-Vlaams?! Levende vers en ’t is allemaal van hier!
West-Vlaanderen biedt een overvloed aan smaakvolle hoeve- en streekproducten. Vol trots zet 100% West-Vlaams die heerlijke, authentieke producten in de kijker. En hun makers van eigen bodem. Want die werken dag na dag keihard om jou een divers aanbod aan te bieden. Van brouwer over wijnbouwer, chocolatier, bakker, (hoeve)slager, kaasmaker, koffiebrander tot fruit- en groenteteler. Maak kennis met de vakman of -vrouw achter de streekdelicatesse.
Laat je op sleeptouw nemen voor een culinaire reis door West-Vlaanderen!
Zin in wat actie? Hou je van avontuur en natuur? Dan is packraften helemaal iets voor jou!
Op de Mandel verken je de groene omgeving tussen Dentergem en Oostrozebeke. Deze verborgen parel van 13km kan je al wandelend en varend ontdekken
Wil je die mooie natuurplekjes, fruitboomgaarden en lekkere adresjes onderweg niet missen? Probeer het dan ook eens!
Start & einde van de route: Provinciedomein Baliekouter
5 à 6 uur
Innovatieve studenten Vives Roeselare lanceren gezonde snack: Berrybites
Trots dat we hier aan hebben kunnen meewerken! Bij het persen van onze blauwe bessen voor ons puur sap, bekomen we steeds een restfractie fruit, die nog boordevol vitaminen en mineralen zitten. We zijn dan ook verheugd dat onze restfractie een grondstof kan zijn voor een nieuw product!
Het Nieuwsblad – Wandelen tussen de bloesems: fruitkwekers nemen je mee door hun boomgaarden
BIO MIJN NATUUR – Van pot bio-confituur tot bosbes
Van pot confituur tot bes – Bio Mijn Natuur
“We gebruiken onze blauwe bessen vooral voor onze eigen confituur en siropen, maar helpen kleinschalige telers als Wim ook graag verder.”
Blauwe bes heeft nood aan een heel rijke grond, met veel organisch materiaal. De teelt kent ook nog andere uitdagingen. “De larve van de miljoenenpoot eet aan de wortels van onze struiken waardoor de groei van de planten achteruit loopt. Twee keer per jaar zetten wij aaltjes (nematoden) uit. Tot slot is met de toenemende droogte ook water geven een uitdaging.”
“Normaal kan een struik 20 jaar lang vruchten dragen, vanaf het vierde jaar moeten planten normaal op de top van hun productie zijn. Wat wel gebeurt is dat telers soms hun planten al na 10 jaar vervangen door nieuwe variëteiten. Dat komt omdat de soorten die 10 jaar geleden de standaard waren, nu in vraag worden gesteld. De nieuwe soorten zouden beter zijn qua bewaring en hardheid.”
VLAM – Alles over bio
VRT1 – ‘Weg zijn wij’
Waar gaat die koffer met Peter Van de Veire naartoe!? Ken jij ook iemand die altijd véél te veel meeneemt voor een weekendje weg?
Deze zomer kregen we bezoek van Dina Tersago, Peter Van De Veire & Wim Ballieu.
BIO MIJN NATUUR – O’BIO: ‘Tweehonderd soorten bessen, dat zijn evenveel verschillende smaken’
Al sinds 1983 teelt O’ Bio verschillende soorten biologische bessen, bramen en frambozen in vele variëteiten. Diversiteit vind je er in de teelten, de zorg voor de natuur en de vele smaken van hun eigen assortiment aan sappen en fruitbeleg.
Wielsbeke – O’Bio Zelfpluktuin op Radio 2
Wielsbeke – O’Bio zelfpluktuin | Lees | radio2
BIO MIJN NATUUR – Op welke bioboerderijen pluk je zelf aardbei, bes of framboos?
Op welke bioboerderijen pluk je zelf aardbei, bes of framboos? – Bio Mijn Natuur