Provinciaal domein De Baliekouter

  • Een bosrijk gebied ontdekken: loofbos, meersen en boomgaard
  • Bezoek de historische kapel
  • Speeltuigen in het thema boerderij met o.a. een dubbele schommel, speeltractor en speelhuisje

https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/baliekouter

Alles over dit domein in één handige gids

Info over fauna en flora, geschiedenis… ideaal voor tijdens een wandeling.

Bekijk de brochure (PDF)

Baliekouter Wandelpad

Provinciedomein Baliekouter

Vanaf de parking in de Ommegangstraat brengt het wandelpad van ongeveer 2,6 km je doorheen het speelbos richting waterrijke weiden en de Mandelbeek en terug. Voor rolstoelgebruikers is er een kleinere vlot toegankelijke route.

Wie na de wandeling graag meer wil weten over de fauna en flora in de Baliekouter kan terecht in het bezoekerscentrum. Ook de geschiedenis van Dentergem komt er aan bod.

Wie de dorst moet lessen, de honger wil stillen of gewoon met iets lekkers wil genieten van het domein is steeds welkom in eet- en sfeercafé De Baliekouter.

Mandeldalfietsroute

De Mandeldalfietsroute biedt veel variatie. Via authentieke buurtwegen fiets je langs provinciedomein Baliekouter in Wakken, fruitboomgaarden in de omgeving van Dentergem, door de Mandelmeersen en over een oude spoorbedding die door het landschap snijdt in Oostrozebeke. Je doet het groene jaagpad van het kanaal Roeselare-Leie aan in Ingelmunster. In Meulebeke passeer je eeuwenoud erfgoed zoals kasteel Ter Borcht. Bovenop de Poelberg in Tielt, de enige beklimming op deze anders vlakke route, heb je een fantastisch uitzicht over de Mandelvallei. Je kan onderweg uitblazen op een rustpunt bij de hoeveproducenten of op een gezellig terras. Tal van toffe hotspots op of vlakbij de route, zoals het Bierkasteel in Izegem en Caffien in Ingelmunster.

Ontdek ze op www.toerisme-leiestreek.be/leiespots.

Ook verkrijgbaar:

https://shop.westtoer.be/nl/product/mandeldalfietsroute-dentergem-2