Bezegaard gelei

Gelei wordt gemaakt van sap. Althans bij de Bezegaard geleien, waar we steeds vertrekken van vers geperst sap uit volle vruchten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de praktijk is de basis van vele geleien een concentraat waaraan nadien 5 tot 6 keer de hoeveelheid water wordt toegevoegd.

Bovendien is ons fruit van 100% biologische teelt, en door onszelf geteeld in onze eigen bessengaard. Bij de artisanale bereiding op onze hoeve zien we erop toe géén harde, elastische gelei te bereiden, maar een mooie, zachte en smeuïge structuur te bekomen, waardoor onze gelei heerlijk zacht op de tong aanvoelt. We gebruiken ook geen biet- of rietsuiker om te zoeten. Geen kunstmatige of semi-kunstmatige zoetstoffen. Enkel pure agavestroop rijk aan natuurlijke vruchtensuikers.

Een ‘specialke’ in ons assortiment is onze vlierbloesemgelei, die niet gemaakt is van vlierbessen, wél van de bloemen van de vlier. De witte bloemblaadjes worden op een vroege zonnige ochtend met schaartjes geknipt en vormen de basis van een heerlijk bloemenextract dat aan de gelei zijn unieke smaak en aroma geeft.

Ons gamma bestaat uit de volgende smaken:

  • braam
  • framboos
  • kweepeer
  • rode bes
  • vlierbloesem
  • witte bes