Muffins met blauwe bessen

Muffins met blauwe bessen

  • Post Author:
  • Post Category:Recepten

Een heel hoop bessen geplukt in onze zelfpluktuin? Eén van de populairste recepten met blauwe bessen: de klassieke muffins met blauwe bessen. In de Verenigde Staten wordt deze klassieker vaak gegeten als ontbijt, waar ze bijna net zo populair zijn als de koffiekoeken bij ons. Het deeg van een muffin is net iets minder zoet dan dat van cake? Het heerlijke frisse & zoete van de blauwe bessen compenseert dat gemakkelijk. Je kan de blauwe bessen ook vervangen door een mix van verschillende soorten bessen.

Heb je graag iets zoeter? Bekijk dan zeker het recept voor de cupcakes ook eens.

Van Evelyn Rogge kregen we het volgende recept binnen

Ingrediënten voor 12 muffins met blauwe bessen

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 130 g kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 1 ei
  • 125 g zachte boter
  • 1 cup blauwe bessen (100 – 125 g)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180°C
  2. Meng de droge ingrediënten samen: zeef de zelfrijzende bloem in een ruime kom, voeg de suiker en vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Meng de natte ingrediënten in een aparte kom; de melk, boter en het ei. Roer tot een homogene massa.
  4. Spatel nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten, doe dit kort en krachtig, tot alles bijna vermengd is. Meng zeker niet te lang.
  5. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en meng voorzichtig onder.
  6. Vul de muffinvorm met bakvormpjes of boter de vorm in. Schep het deeg in de vorm tot deze voor 2/3 vol zijn, zodat er ruimte is voor het deeg om te rijzen.
  7. Bak voor 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn in de voorverwarmde oven

Tip: je kan voor dit recept perfect diepgevroren blauwe bessen gebruiken. Je hoeft deze niet eerste te ontdooien, ze kunnen rechtstreeks van de diepvries in het deeg.

Smakelijk!

Heb je zelf een heerlijk recept ontwikkelt met onze bessen? Laat het ons gerust weten.