Trifle met O’bio blauwe bescoulis

Trifle met O’bio blauwe bescoulis

  • Post Author:
  • Post Category:Recepten

Trifle met O’bio blauwe bescoulis

Dit recept voor trifle met blauwe bescoulis is ideaal om een snel en eenvoudige dessertje te maken. Hierbij maken we gebruik van enkele kant-en-klare elementen, zoals de O’bio blauwe bes coulis. Op die manier kan je in een mum van tijd iets op tafel krijgen. Je kan dit recept bovendien ook op voorhand klaarmaken, aangezien deze nog even moet opstijven in de frigo voordat hij kan geserveerd worden.

De limoncello zorgt er natuurlijk voor dat dit receptje eerder voor volwassenen is dan voor kinderen. Ben je zelf niet zo’n fan van limoncello of eten er ook kinderen mee, dan kan je de limoncello ook gemakkelijk vervangen door het sap van een halve citroen.

De quatre quarts cake kan je in de supermarkt kopen, of als je ambitieus bent kan je deze natuurlijk ook zelf maken. Een recept kan je hier terugvinden.

trifle blauwe bes

Ingrediënten

  • 300 g cake (type quatre quarts)
  • 250 g mascarpone
  • 1 el bloemsuiker
  • 30 ml slagroom
  • 1 borrelglaasje limoncello
  • 300 g blauwe bessen (vers of uit de diepvries)
  • 1 flesje O’bio blauwe bessencoulis

Bereidingswijze

  1. Snij de cake in plakjes van ongeveer 1 cm dikte. Steek rondjes uit de plakjes die even groot zijn als de glazen waarin je het geheel zal serveren.
  2. Roer de mascarpone los in een kom
  3. Klop de slagroom met de bloemsuiker half stijf
  4. Voeg nu de losgeklopte mascarpone toe aan het slagroommengsel en breng op smaak met de limoncello.
  5. Tijd om samen te stellen: breng in elk glas één plak cake, schep er een aantal blauwe bessen op en overgiet met de O’bio blauwe bescoulis. Werk af met het mascarpone mengsel.
  6. Herhaal de stappen (cake-bessen-coulis-mascarpone mengsel) totdat het glaasje goed gevuld is
  7. Zet de trifle in koelkast om op te stijven en serveer koel.